Gokverslaving

Dwangmatig gokken is de oncontroleerbare drang om te blijven gokken, ondanks de tol die het op je leven eist. Gokken kan het beloningssysteem van de hersenen stimuleren, net zoals drugs of alcohol dat kunnen.

Drugs

3-MMC is de opvolger van 4-MMC en staat bekend als designer drugs. Deze drug is zeer verslavend en wordt meestal verkocht als kristalachtig wit poeder.

Jongen is verslaafd

Mensen kunnen verslaafd raken aan onder andere: alcohol, drugs, medicijnen en pijnstillers. Maar je kunt ook verslaafd raken aan een bepaald soort gedrag.

Lachgasverslaving

Lachgas is een enorm verslavend middel en wordt steeds vaker gebruikt als drug. Het zorgt voor een slaperig, lacherig en dromerig gevoel.

Verslaafd, verslavingszorg, depressie, trauma

Ben of ken jij iemand met een GHB-verslaving? Neem dan snel contact op met Recovery Mental Healthcare, want een GHB-verslaving kan ernstige gevolgen hebben.

Verslaafd, medicatie, afkicken, verslavingszorg

Pijnstillers worden vaak gebruikt om matige tot ernstige pijn te behandelen en brengen een hoog risico op misbruik en afhankelijkheid met zich mee aangezien de meeste opioïde geneesmiddelen zijn.

Voelen

Bij een gameverslaving is er sprake van een verstoring van de leefbalans. Bij een verslaving wordt niet meer per definitie voor het plezier of voldoening gespeeld, maar spreken we van dwangmatig gedrag.

Verslaafd, verslavingszorg, depressie, trauma

Een cannabisverslaving kan ernstige psychische en fysieke gevolgen hebben en kan veel kapot maken.

Verslaafd, alcohol, verslavingszorg, afkicken

Alcoholverslaving komt van alle verslavingen het meest voor. De symptomen van een alcoholverslaving zijn te herkennen aan uiteenlopende lichamelijke, geestelijke en sociaal-maatschappelijke problemen.

Hollandse Kade 31391 JD Abcoude

Recovery MHC © 2022 Alle rechten voorbehouden.

Recovery MHC © 2022 Alle rechten voorbehouden.