DUBBELE DIAGNOSE

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Bekijk of beluister ze hier.

Oud-cliënt

Destiny

Oud-cliënt

Redouan

GZ-Pyscholoog

Podcast

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Beluister ze hier.

DUBBELE DIAGNOSE

BEHANDELING

Veel mensen met een dubbele diagnose krijgen niet de juiste behandeling. Uit ervaring blijkt namelijk dat de verslavingszorg de psychiatrische problemen van mensen met een dubbele diagnose vaak te ernstig vindt om hen te behandelen. Omgekeerd is er in de GGZ dan juist weer weerstand, of onvoldoende kennis, om een verslaving te behandelen. Medisch professionals weten zodoende vaak niet waar zij mensen met een dubbele diagnose naartoe kunnen verwijzen. 

Man in kroeg met alcoholverslaving
Vrouw met depressie

GESPECIALISEERDE KLINIEK IN ZUID-AFRIKA

In het geval van een dubbele diagnose en indien klinische behandeling noodzakelijk is, verwijzen we graag naar de kliniek Papillon in Johannesburg in Zuid-Afrika.

Papillon is een internationaal erkende Step-Down faciliteit. Hier is ruim elf jaar ervaring in huis op het gebied van de behandeling en re-integratie van mensen die lijden aan geestelijke gezondheidsproblemen.

Het herstelprogramma, dat 8 tot 12 weken duurt, is afgeleid van het herstelprogramma van het Maclean ziekenhuis, een dochteronderneming van de Harvard Medical School. Het biedt de cliënten 70 procent kans op een grotere zelfstandigheid en een succesvolle sociale re-integratie. Het Papillon-team is een multidisciplinair team, dat zich richt op specialistische behandeling. Er wordt gewerkt met programma’s op maat, die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van een cliënt.

Wij zorgen ervoor dat de cliënten met een dubbele diagnose in onze kliniek genieten van veilige, kalme en wenselijke leefcondities, waarbinnen ze aan hun mentale genezing kunnen werken. De aanpak is holistisch en ondersteunt de groei in elk aspect van het leven. Iedere cliënt is een individu dat geholpen moet worden om te genezen, waarbij specifiek naar de persoonlijke achtergrond van deze persoon wordt gekeken.

ONZE DUBBELE AANPAK VAN HERSTEL EN RE-INTEGRATIE

Ons team van gekwalificeerde experts begeleidt onze bewoners door het 3-stappen revalidatieproces van Papillon. Dit is een proces dat is bedoeld ter ondersteuning van een persoonlijk, individueel behandelplan. Het individuele behandelplan van elke bewoner wordt eens in de twee weken beoordeeld en de voortgang van de revalidatie wordt daarbij geanalyseerd. Deze dubbele aanpak is een integraal onderdeel gebleken van het herstel en de re-integratie.

Papilon is een plek waar je echt, vol vertrouwen jezelf mag zijn. Daarom functioneert onze faciliteit met 26 bedden als een soort dorp waar iedereen elkaar steunt. Het voelt als een thuis weg van huis, waar de cliënt zich kan concentreren op het bestrijden van zijn of haar psychische problemen. Bewoners worden gehuisvest in eenpersoonskamers of gedeelde accommodaties en mannen verblijven gescheiden van vrouwen. Het zijn deze kleine dingen die Papillon tot een ideale plek voor herstel maken.

Herstellen van een verslaving doe je niet alleen. Wij bieden je professionele hulp. Heb je vragen over een klinische behandeling van verslaving? Of wil je bij een dubbele diagnose een behandeling starten? Het multidisciplinaire team van specialisten op het gebied van verslavingszorg van Recovery Mental Healthcare beantwoordt graag al jouw vragen over dubbele diagnose problematiek. Je kunt ons bereiken op nummer: 085 – 8200 900 of administratie@recoverymhc.nl.

Hulp nodig?

Bel ons

085-8200 900