Ambulante behandeling

Groepsessie, therapie, herstel

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Bekijk of beluister ze hier.

Oud-cliënt

Destiny

Oud-cliënt

Redouan

GZ-Pyscholoog

Podcast

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Beluister ze hier.

Ambulante behandeling van verslaving

Bij een verslaving speelt naast de afhankelijkheid van middelen de levensstijl van de persoon vaak een grote rol. Een levensstijl die bijvoorbeeld bestaat uit stress en andere triggers die leiden tot drugs-, medicijnen, pijnstillers of alcoholmisbruik. Ambulante behandeling van een verslaving is een goede keuze voor mensen met een verslaving die bereid zijn hun middelenafhankelijkheid te stoppen, maar de flexibiliteit nodig hebben van een programma dat rond hun dagelijkse schema’s werkt. Een ambulante behandeling houdt in dat je naast je studie, baan en/of gezinsleven gedurende een bepaalde periode wekelijkse groepsgesprekken en individuele gesprekken met je behandelaar hebt om te werken aan je herstel. Je werkt bij een ambulante behandeling één op één met de therapeut aan jouw verslavingsprobleem. Na het intakegesprek stellen we een behandelplan op maat op. 

Wat zijn de kenmerken van ambulante behandeling van verslaving?

  • Herstellen van je verslaving naast je studie, werk of gezinsleven;
  • Dagbehandeling of avondbehandeling op de locatie van Recovery Mental Healthcare;
  • Behandelprogramma op maat, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften; 
  • Wekelijkse individuele gesprekken met je behandelaar, gedurende een bepaalde periode; 
  • Streven naar abstinentie (vrijwillige onthouding); 
  • Aansluiting bij het 12-stappenprogramma en zelfhulpgroepen; 
  • Tijdens de behandeling is er ook aandacht voor naasten; 
  • Nazorg voor blijvend herstel.

Wat houdt een dagbehandeling van verslaving in?

Dagbehandeling is een van de vormen van ambulante behandeling die we bij Recovery Mental Healthcare aanbieden. Met dagbehandeling werk je proactief je verslaving en ondertussen blijf je gewoon werken of studeren. Dit betekent dat je dus niet in een kliniek wordt opgenomen. Je volgt bij dagbehandeling gedurende zes weken een intensief en interactief programma van vier dagen per week. Deze ambulante behandeling is een intensieve groepsbehandeling die wordt aangevuld met individuele gesprekken en nazorg voor duurzaam herstel. Dagbehandeling bij verslaving is een goede keuze als je wilt herstellen terwijl je dagelijks leven gewoon doorgaat.

Binnenkant van kliniek Recovery MHC met wandtekst Just for today

Hoe gaat een avondbehandeling van verslaving in zijn werk?

Avondbehandeling is een ambulante behandeling waarbij je een intensief interactief programma van twee avonden per week, gedurende acht weken lang volgt om je verslaving te overwinnen. Ook de avondbehandeling bij Recovery Mental Healthcare wordt aangevuld met individuele gesprekken en nazorg. We kijken naar je levensverhaal en het verleden om daarvan te leren. We betrekken je naasten en omgeving bij je herstel. Je moet het zelf doen, maar niet alleen. We maken gebruik van cognitieve gedragstherapie en de nieuwste psychologische bewezen technieken. Daarnaast staan onze specialisten op het gebied van verslavingszorg bij de ambulante behandeling in de avond stil bij controle, verandering en zingeving.

Wat als een ambulante behandeling van je verslaving niet voldoende is?

Helaas is een ambulante behandeling niet voor iedereen de meest geschikte behandelmethode voor een verslaving. Soms blijkt dat een ambulant behandeltraject niet voldoende is om duurzaam te herstellen van een drugs-, medicijnen-, pijnstiller- of alcoholverslaving. Daarom bieden wij ook klinische behandelingen aan bij erkende klinieken in Nederland en in het buitenland.

Herstellen van een verslaving doe je niet alleen. Wij bieden je graag professionele hulp. Heb je vragen over een ambulante behandeling bij Recovery Mental Healthcare? Of wil je meer weten over onze therapievormen? Ons multidisciplinaire team van specialisten op het gebied van verslavingszorg beantwoordt ze graag. Je kunt ons bereiken op nummer: 085 – 8200 900 of administratie@recoverymhc.nl.

Inhoud behandeling

Hulp nodig?

Bel ons

085-8200 900