Klinische behandeling

Groepstherapie, Gemeenschap, Therapie

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Bekijk of beluister ze hier.

Oud-cliënt

Destiny

Oud-cliënt

Redouan

GZ-Pyscholoog

Podcast

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Beluister ze hier.

Klinische behandeling bij een verslaving

Wat bieden we precies aan bij een klinische behandeling van een verslaving?

  • Klinische behandeling van zes weken met een programma op maat;
  • Multidisciplinair team van verslavingszorgspecialisten;
  • Een detoxificatie-behandeling indien nodig; 
  • Directe opname in een veilige en comfortabele omgeving;  
  • Aandacht voor sport, ontspanning en gezonde voeding; 
  • Psychologische behandeling, mindfulness en coachende behandeling; 
  • Bewezen effectieve methode van het 12-Stappen Programma; 
  • Intensieve nazorg voor blijvend herstel.
cross addiction verslaving
Man met alcoholverslaving

Wat is klinische behandeling van verslaving precies?

Een klinisch afkickprogramma is een programma waarbij je voor je verslaving wordt behandeld terwijl je in de instelling of opvanglocatie verblijft. Klinische afkickprogramma’s bieden 24 uur per dag emotionele en psychologische ondersteuning. ‍Onze verslavingszorgklinieken bevinden zich in veilige, comfortabele en goed georganiseerde omgevingen. Je bent daar vrij van externe triggers, verschillende afleidingen en negatieve invloeden die misbruik van middelen zoals cocaïne, alcohol, lachgas, GHB, 3-MMC, pijnstillers en medicijnen of een bepaalde gedraging zoals seks, gamen of gokken kunnen aanwakkeren.

Wat houdt een klinisch afkickprogramma in?

Bij het herstellen van je verslaving met een klinische behandeling volg je een intensief behandeltraject bestaande uit groepstherapie en individuele therapie. Het toegewijde multidisciplinaire team behandelt hier volgens de bewezen effectieve methode van het 12-Stappen Programma. Onze specialisten besteden naast het behandelen van je verslaving veel aandacht aan de onderliggende problematiek. Omdat het herstellen van een verslaving met een klinische behandeling zeer intensief en confronterend is, is er naast de therapiesessies ruimte voor ontspanning. Zo kun je buiten de therapietijd sporten in de fitnessruimte en genieten van de frisse lucht. 

Bij Recovery Mental Healthcare weten we als geen ander dat je na een klinisch afkickprogramma een passend nazorgtraject nodig hebt. Met een ambulante behandeling en (digitale) nazorg helpen wij je om duurzaam te herstellen.

Herstellen van een verslaving doe je niet alleen. Wij bieden je professionele hulp. Heb je vragen over een klinische behandeling van verslaving? Het multidisciplinaire team van specialisten op het gebied van verslavingszorg van Recovery Mental Healthcare beantwoordt graag jouw vragen. Je kunt ons bereiken op nummer: 085 – 8200 900 of administratie@recoverymhc.nl.

Inhoud behandeling

Hulp nodig?

Bel ons

085-8200 900