Nazorg

Groep mensen, Overwinning

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Bekijk of beluister ze hier.

Oud-cliënt

Destiny

Oud-cliënt

Redouan

GZ-Pyscholoog

Podcast

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Beluister ze hier.

Nazorg voor blijvend herstel van een verslaving

Bij Recovery Mental Healthcare bieden we je hulp bij verslavingsproblematiek. Met onze dagbehandelingen, avondbehandelingen en klinische behandelingen in Zuid-Afrika en op maat gemaakte persoonlijke behandelprogramma’s, helpen wij je om je volledig te focussen op herstel en om in herstel te blijven. De behandeling van je verslaving wordt op jouw persoonlijke situatie afgestemd, zodat we jou de zorg kunnen bieden die het beste bij je past.

Bij Recovery Mental Healthcare hechten we veel belang aan nazorg. Onze specialisten werken dan ook samen om voor, tijdens en na opname de behandeling goed op elkaar af te stemmen. Na de ambulante of klinische behandeling van jouw verslaving staan we voor je klaar met een passend nazorgtraject. Waar nodig en mogelijk, werken we ook samen met instellingen buiten Recovery Mental Healthcare.

Nazorg: begeleiding naar maatschappelijk en functioneel herstel

Werken aan een verslavingsprobleem gaat met vallen en opstaan. Begeleiding naar maatschappelijk en functioneel herstel is een belangrijk onderdeel van nazorg. De verleiding van de verslaving is voor veel mensen altijd in meerdere of mindere mate aanwezig. Het is belangrijk om risicosituaties te herkennen én om te weten waar je hulp kunt krijgen wanneer je het nodig hebt. Bij Recovery Mental Healthcare staan we altijd voor je klaar.

Waarom is nazorg na de behandeling van een verslaving belangrijk?

  • Leren om risicosituaties en valkuilen te herkennen;
  • Leren om opgedane kennis in de praktijk toe te passen;
  • Helpt om niet in oude gewoonten terug te vallen;
  • Begeleiding naar maatschappelijk, functioneel en blijvend herstel van een verslaving. 

Nazorg helpt om niet in oude gewoonten terug te vallen

Direct na het afronden van de ambulante behandeling of klinische behandeling van je verslaving start je met het nazorgtraject. Dit is een belangrijke periode waarin je je opgedane kennis in de praktijk gaat toepassen. In de verslavingszorginstelling of afkickkliniek in Zuid-Afrika word je klaargestoomd om naar het normale leven terug te keren. Wanneer je weer op eigen benen staat, kan het leven toch moeilijker worden dan je misschien had verwacht. De mogelijkheid bestaat dat je oude gewoonten weer gauw opduiken. Na de behandeling van je verslaving kun je blijven rekenen op de steun van de verslavingszorgspecialisten van Recovery Mental Healthcare. Passende nazorg helpt je om niet terug te vallen in je oude gewoonten. 

NEEM CONTACT OP

BEL NU!

Waar is nazorg na de behandeling van verslaving op gericht? 

Het nazorgtraject dat we bij Recovery Mental Healthcare aanbieden, bestaat uit groepssessies die wekelijks plaatsvinden. Daarnaast heb je individuele gesprekken. Tijdens de nazorgsessies is er ruimte voor verdere verdieping, toepassing van een leven in herstel en vrije inbreng. De nazorg na de behandeling van je verslaving is onder andere gericht op het leren herkennen van je valkuilen en het omgaan met triggers om een terugval te voorkomen.

Bij de nazorgtrajecten sluiten wij ons aan op het Fellowship en het herstelprogramma van de Anonieme Alcoholisten (AA). Dit is een zelfhulpgroep waarin mensen met een alcoholprobleem elkaar helpen om nuchter te blijven. Dit doen ze door in meetings over hun leven en verslaving te praten. De richtlijn bij hun herstel is het 12-stappenprogramma.

Herstellen van een verslaving doe je niet alleen. Wij bieden je graag professionele hulp. Heb je vragen over nazorg na de behandeling van verslaving bij Recovery Mental Healthcare? Of wil je meer weten over onze ambulante en klinische behandelingen en de therapievormen? Ons multidisciplinaire team van specialisten op het gebied van verslavingszorg beantwoordt ze graag. Je kunt ons bereiken op nummer: 085 – 8200 900 of administratie@recoverymhc.nl.

Inhoud nazorg

Hulp nodig?

Bel ons

085-8200 900