Detoxificatie

Herstel, overwinning, succes, motivatie

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Bekijk of beluister ze hier.

Oud-cliënt

Destiny

Oud-cliënt

Redouan

GZ-Pyscholoog

Podcast

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Beluister ze hier.

Detoxificatie: afkicken van een middelenverslaving

Als je wilt herstellen van een verslaving bij Recovery Mental Healthcare wordt de behandeling volledig afgestemd op jouw verslaving en specifieke situatie. Samen met jou, je naasten en ons team van specialisten, wordt bepaald welk herstelprogramma het meest geschikt is. Bij een verslaving aan een middel zoals alcohol, cocaïne, 3-MMC, lachgas, GHB, medicijnen, pijnstillers en cannabis, is het vaak noodzakelijk om voor de start van de behandeling eerst te detoxificeren. Detox (ontgiften) is het proces waarmee het gebruik van het verslavende middel gecontroleerd wordt afgebouwd, tot het lichaam helemaal is ontdaan van alle lichaamsvreemde stoffen. Een detoxbehandeling vindt altijd plaats onder 24-uurs toezicht en medische begeleiding.

Bij welke soorten verslavingen is detoxificatie (ontgiften) nodig?

Wat is detoxificatie?

Bij bepaalde verslavingen is het lichaam in zo’n ernstige mate van het middel afhankelijk geworden dat het gevaarlijk is om er plotseling mee te stoppen. Voordat we je bij Recovery Mental Healthcare in behandeling nemen, starten we daarom met detoxificatie. Dit proces begint met een lichamelijk onderzoek dat door een specialistische arts wordt uitgevoerd. Het onderzoek is bedoeld om de exacte methoden te bepalen die het medisch personeel moet gebruiken om je bij jouw verslaving te helpen. Tijdens het ontgiften kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen, zoals: transpireren, hartkloppingen, slecht slapen, rillen, spierpijn en hoofdpijn. Onze specialisten bieden je de juiste begeleiding en helpen je bij het beheersen van de ontwenningsverschijnselen.

I can do it
Groepsbehandeling

Ondersteuning en monitoring door specialisten

Detoxificatie kan beangstigend en heftig zijn. Daarom is het zeer belangrijk dat je tijdens het ontgiften door onze specialisten wordt gemonitord. Als je komt afkicken word je daarom nauwlettend in de gaten gehouden en ondersteund door zeer ervaren artsen en getrainde verpleegkundigen. Om een ​​veilige detox te garanderen, zijn voor veel soorten middelenafhankelijkheid medicijnen nodig. De mate van de ernst van de verslaving en het type stof dat wordt misbruikt, zijn bepalend voor de medicatie die wordt voorgeschreven. Hier gaat een uitgebreid onderzoek aan vooraf. Op die manier zijn de artsen ervan verzekerd dat de medicijnen die tijdens het ontgiften worden gebruikt, veilig zijn en geen nadelige effecten kunnen veroorzaken.

Hoe werkt de behandeling na het detoxificeren?

Na de detoxificatie voelen de meeste mensen die verslaafd zijn zich vaak al een stuk beter. Het proces van herstel kan dan echt van start gaan. Omdat verslaving een ziekte van terugval is, word je in de periode na het ontgiften goed verzorgd en ondersteund en leer je om een nieuw begin te maken. Iemand met verslavingsproblematiek is meestal niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk afhankelijk van een middel. Na het detoxificeren besteden we hier veel aandacht aan met een persoonlijk behandelprogramma op maat, dat volledig is gefocust op herstel en in herstel blijven. Ons team van specialisten zorgt tijdens het gehele proces van herstel voor de juiste begeleiding en ook is er nazorg. Op die manier kun je zowel fysiek als mentaal weer gezond worden in een rustige en veilige omgeving.

Is iemand in je omgeving verslaafd of kamp je zelf met een verslaving? Een verslaving overwinnen doe je niet alleen. Met een team van medische professionals bieden we bij Recovery Mental Healthcare hulp en advies. Je kunt de gespecialiseerde GGZ-instelling bereiken op nummer: 085 – 8200 900 of administratie@recoverymhc.nl.

detoxbehandeling

Hulp nodig?

Bel ons

085-8200 900