Kosten

Oog, Herstel, Begrip

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Bekijk of beluister ze hier.

Oud-cliënt

Destiny

Oud-cliënt

Redouan

GZ-Pyscholoog

Podcast

Verhalen

Benieuwd naar de verhalen van anderen? Beluister ze hier.

Wat kost de behandeling van een verslaving?

Wil jij herstellen van een verslaving bij Recovery Mental Healthcare en wil je weten wat dit kost? Onze verslavingszorgkliniek heeft een Wtza-vergunning en is een erkende GGZ-instelling. Dit houdt in dat de behandelingen onderdeel zijn van de basisverzekering. Als je een Nederlandse zorgverzekering hebt, krijg je de behandeling vergoed bij de meeste verzekeraars vanuit de Zorgverzekeringswet. Je dient wel rekening te houden met het eigen risico van de zorgverzekeraar.

Verplicht eigen risico van de zorgverzekeraar

Iedere zorgverzekeraar in Nederland heeft een verplicht eigen risico van minimaal € 385,- voor volwassenen vanaf 18 jaar. De hoogte van jouw eigen risico kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. Eigen risico houdt in dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf betaalt. Heb je gekozen voor een hoger eigen risico, dan geldt uiteraard het hogere bedrag.

Wat zijn de kosten van een klinische behandeling in het buitenland?

Wil je herstellen van een verslaving in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika? De kosten van klinische behandelingen in het buitenland worden mogelijk vergoed door je zorgverzekering. Omdat Recovery Mental Healthcare een zogeheten niet-gecontracteerde zorgaanbieder is, worden behandelingen in het buitenland niet automatisch door zorgverzekeraars vergoed. Tijdens het intakegesprek wordt in kaart gebracht welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Mogelijk is dit een indicatie voor een klinische behandeling. 

Wij doen een machtigingsaanvraag voor toestemming bij de zorgverzekeraar. Die beoordeelt vervolgens of de behandeling in onze afkickkliniek in Kaapstad wordt vergoed. Daarnaast vragen we een eigen bijdrage van € 1750, -. Dit is inclusief administratieve kosten en het vliegticket.

Heb je vragen over hoe jouw zorgverzekeraar de kosten van een ambulante behandeling of een klinische behandeling van je verslaving vergoedt? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden ze graag. Je kunt ons bereiken op nummer: 085 – 8200 900 of administratie@recoverymhc.nl.